Zomer in Almdorf Königsleiten

Königsleiten ligt op 1.600 meter hoogte, middenin de wandelgebieden van de Kitzbühler Alpen en het welbekende Zillertal. Aan de andere kant van het dal, in het Nationaal park Hohe Tauern, zijn de hoogste bergtoppen van Oostenrijk te vinden. In deze omgeving vol frisse lucht, helder bronwater en mooie uitzichten kunt u optimaal ontspannen en genieten.

Der Durlassboden-Staussee

´s Zomers heeft het water van het nabijgelegen stuwmeer een heerlijke zwemtemperatuur, waarmee het ook uitnodigt tot surfen, zeilen of varen met een trapboot. Dit en vele andere uitstapjes kunt u uiteraard zelf organiseren. Daarnaast is er een gevarieerd programma dat vele activiteiten biedt: voor jong en oud, door professionals begeleid en meestal kostenloos.

Wandelparadijs Königsleiten

In de zomer is de omgeving van Königsleiten een waar wandelparadijs: de Zillertal Arena heeft een wandelnetwerk van wel 400 kilometers! Van gemoedelijke wandelingen -bijvoorbeeld rond het stuwmeer- tot inspannende bergtochten.

Fietsen in Königsleiten

Zit u liever op de fiets? Ook dan kunt u uw hart ophalen! De “Tauernradweg” is vooral bij gezinnen een geliefd fietspad en gaat langs de Salzach in de Pinzgauer Tauern. Grotere uitdagingen kunt u vinden in nabijgelegen dalen, zoals het Krimmler Achental, Wildgerlostal en Salzachtal.